Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg pompoen
- 1 dikke prei
- 250 gr wortelen
- ajuin
- bouillonblokjes, zout en peper, tijm en laurier (kruidentuiltje)
- peterselie om af te werken
- gehakt, paneermeel, eitje
Prei en ajuin aanstoven, pompoen en wortelen toevoegen.
Water met bouillonblokjes bijdoen en laten koken tot de groenten gaar zijn.
Gehakt met paneermeel en ei bewerken, balletjes rollen en apart koken.
Kruidentuiltje verwijderen, soep mixen, balletjes toevoegen, afkruiden en met peterselie bestrooien.
Wij wensen jullie smakelijk eten !
[Foto's]
Donderdag 26 februari 2015, Kip met pasta
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr pasta
- 500 gr kipfilet
- 1 broccoli
- 2 grote wortels
- 1 grote ajuin
- olie
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 koffielepel gember in poeder
- 1 teentje look
- enkele druppels tabasco
Meng de sojasaus met honing, gember, look en tabasco.
Snij de kip in kleine stukjes en meng het met de marinade. Laat 1 uur rusten.
Blancheer de broccoli en de wortelen 5 minuten in kokend water en giet af.
Verhit de olie in de braadpan of wok en roerbak de groenten, voeg het vlees erbij en daarna de overblijvende marinade toevoegen en laat nog een 10 minuten bakken.
Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat.
Serveer de pasta met daarover de kip met groenten.
Smakelijk !
[Foto's]
Donderdag 26 maart 2015, Stoofpotje van vis met groenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr vis
- mosseltjes
- visbouillon
- 150 gr champignons
- 150 gr wortels
- 150 gr prei
- 60 gr vetstof
- 60 gr bloem
- 1 dl room
- peper, zout en kerrie
Groentjes fijn snijden en aanstoven.
Mosseltjes koken en uit de schelp halen.
Vis pocheren en in stukken doen.
Witte saus maken met de visfumet.
Room toevoegen en afkruiden.
Daarna vis, mosselen en groentjes aan de saus toevoegen.
Eventueel met kaas laten gratineren.
Smakelijk !
[Foto's]
Donderdag 30 april 2015, Balletjes in tomatensaus
Benodigdheden
- 700 gr gehakt
- ei
- paneermeel
- peterselie
- verse tomaten
- gepelde tomaten uit blik
- tomatenpuree
- olijfolie
- uien
- peper, zout en bouillonblokje
- look
- een klontje suiker
Gehakt opmaken met ei en paneermeel en peterselie. Balletjes rollen.
Balletjes koken en daarna opbakken in olijfolie.
Ajuin en olie stoven, verse tomaten toevoegen, daarna gepelde tomaten en tomatenpuree toevoegen.
Een beetje water en bouillonblokjes toevoegen en laten sudderen.
Suiker toevoegen en kruiden.
Daarna mixen en balletjes toevoegen.
Met een lekkere puree smaakt dit overheerlijk!
[Foto's]
Donderdag 28 mei 2015, Vol au vent
Benodigdheden voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 300 gr gehakt
- 300 gr champignons
- ½l witte saus
Kipfilets in blokjes snijden, kruiden met peper en zout en bakken in een beetje boter, een teentje look toevoegen.
Balletjes rollen van gehakt dat aangemaakt is met een eitje en paneermeel, koken in water.
Champignons in schijfjes snijden en stoven in een beetje boter.
Witte saus maken met boter, bloem en kippenbouillon.
Alles samenvoegen, bijkruiden met peper, zout en muskaatnoot en een beetje citroensap.
Eventueel een beetje room toevoegen. smakelijk
[Foto's]
Donderdag 25 juni 2015, BBQ
Donderdag 30 juli 2015, BBQ
Donderdag 27 augustus 2015, BBQ
Donderdag 24 september 2015, Gebakken kip met groentenblokjes
Benodigdheden voor 4 personen, bereidingstijd: minder dan 30 min.
- 4 kippenborstfilets (diepvriesgevogelte) (of halve borstfilets van braadkip)
- 0.5 groene selder
- 2 wortelen
- 1 ui
- 2 dl lichte room
- 2 eetl. pijnboompitten
- 4 eetl. olijfolie
- 3 eetl. sojasaus
- 1 koffiel. kerriepoeder
- peper en zout
Voorbereiding
(ontdooitijd ± 10 min.)
- Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
- Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper de ui fijn.
Bereiding (25 min)
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip ± 8 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en roer er de sojasaus onder. Kruid met
peper. Laat 10 min. sudderen.
3 Haal de kipfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de lichte room toe en schraap de braadresten los. Laat nog 1 à 2 min. koken. Kruid de saus met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er een stukje kip bovenop en lepel er de saus rond. Serveer met rijst.
Tip
Gebruik diepgevroren wortelschijfjes, dan hebt u minder snijwerk en kan u nog sneller aan tafel.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding (± 20 min)
1 Snij de kip, de selder en de wortelen in blokjes.
2 Kook samen met de rijst ± 15 min. in een bodempje water.
3 Mix alles en roer er de olijfolie onder.
Donderdag 24 september 2015, dessert: appel-peren-crumble
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 appels
- 2 peren
- sap van ½ citroen
- 3 el suiker
- 50 g rietsuiker
- 50 g havermout
- 1 el bloem
- 50 g gesmolten boter (+ wat extra)
- kaneel
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180℃. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes.
2 Schil de appelen en de peren, snij ze in blokjes. Meng ze met het citroensap en de suiker. Verdeel alles over de ovenschaaltjes.
3 Meng de havermout met de rietsuiker, de bloem, de boter en een flinke snuif kaneelpoeder tot een kruimelige mix. Verdeel de crumble over het fruit en zet 20 minuten in de oven.
Lekker met een bolletje ijs erbij.
[Foto's]
Donderdag 29 oktober 2015, hespenrolletjes met witloof en kaassaus
- witloof koken
- goed laten uitlekken
- in hesp rollen
- Bechamelsaus maken ( boter, bloem en melk) en kaas toevoegen
- Over de witloofrolletjes gieten, overstrooien met paneermeel en in de oven onder de grill laten gratineren
Chocomousse voor 10 personen
- 5 eiwitten stijf opkloppen
- 300 gr donkere chocolade laten smelten en onder de eiwitten mengen
- 1/2 l room voor 3/4 opkloppen en onder het eiwit en chocolademengsel mengen
Donderdag 26 november 2015, filippijns koken