Donderdag 28 januari 2016, Gentse waterzooi

[Foto's]


Donderdag 25 februari 2016, Gehakt balletjes in pastinaak tomatensaus

Ingrediënten

Voorbereiding (25 min.)
- Snij het ongezouten spek in kleine blokjes. - Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de blokjes spek. - Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken. - Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes. - Snipper de uien fijn. - Roer het paneermeel onder de melk tot een papje en meng samen met de blokjes spek onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Rol daarna balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding (40 min)
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet tot een puree en meng met de boter en de room. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan of kookpot en bak de balletjes enkele minuten aan alle kanten mooi bruin (ze moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan of kookpot en zet opzij. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes pastinaak toe en roerbak enkele minuten. Doe er de gepelde tomaten bij, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de balletjes opnieuw toe en laat nog 15 min. verder garen op een zacht vuur. Strooi de geraspte kaas over de balletjes en zet nog 5 min. onder de hete ovengrill om te gratineren.

[Foto's]


Donderdag 24 maart 2016, Stoofvlees met frieten

aperitiefhapjes

Stoofvlees ingrediënten (4 personen)

Stoofvlees aanbraden, ajuin toevoegen, kruiden en overgieten met bier en water, boterham erbij doen en siroop.
In snelkoker 50 à 60 minuten, andere kookpot 2 à 2½ uur.

[Foto's]


Donderdag 28 april 2016, Iraaks koken

[Foto's]


Donderdag 26 mei 2016, Pasta met groenten

pasta met groenten [Foto's]


Donderdag 30 juni 2016, BBQ

[Foto's]


Donderdag 28 juli 2016, BBQ


Donderdag 25 augustus 2016, BBQ


Donderdag 29 september 2016, Maaltijdsoep

maaltijdsoep Maaltijdsoep is een soep waar men zoveel mogelijk groenten in gebruikt samen met kip of vlees zelfs een beetje pasta kan.
Laat eerst ajuin stoven en daarna voeg je de groenten bij, bv prei, selder, wortels, broccoli, bloemkool, erwten, boontjes enz., wel fijn gesneden.
Even aanstoven en water toevoegen en bv kippenbillen. Als alles gaar is kruiden en kippenbillen uit de soep halen en van de beentjes ritsen.
Soep inscheppen en in elk bord kip leggen in het midden en overstrooien met peterselie, lekker met een boterham!


Donderdag 27 oktober 2016, Indische kip

indische kip 1 grote kip of 5 kippenfilets kruiden en braden in boter
De stukken kip uitnemen en vervolgens:

Dan alles samen gaar laten stoven (de kip laten meestoven).
Dan de stukken kip er terug uitnemen (de kippenfilets moeten niet zolang stoven).
De saus mixen (als het nodig is de saus binden).
Op het einde 1/4 room bijvoegen.
Samen eten met rijst of pasta.


Donderdag 17 november 2016, Lichtkrans maken

lichtkrans [Foto's]


Donderdag 24 november 2016, Koerdisch eten

kuftaKofta
Het Perzische woord Köfte betekent vleesbal.
Kort gezegd bestaat het gerecht dan ook uit vleesballen die ondergedompeld zijn in saus.

Het deeg is uit graan.
De vulling:

Bakken in frituurolie.

LabanieLabanie

Laten koken.

gevulde druivenbladerenSorma
Er zijn 2 soorten: ofwel gewikkeld in druivenbladeren ofwel in aubergine.

De vulling:

Saus:

ongeveer 2 uur laten koken.
[Foto's]