Donderdag 1 maart 2018, Chocoladecake

chocoladecake Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.
  2. Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er een voor een de eieren door.
  3. Zeef de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder. Spatel dit mengsel voorzichtig door het beslag.
  4. Doe in de vorm. Bak de cake 60 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm nadien op een rooster. Laat volledig afkoelen.
  5. Hak de chocolade fijn, smelt 'm au bain-marie. Breng de room tot tegen het kookpunt en roer '‘m beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Mix de massa 3 minuten en giet het glazuur over de cake. Laat enkele minuten opstijven. Werk af met amandel- en chocoladeschilfers en laat verder opstijven.


Donderdag 29 maart 2018, Vanillepudding

vanillepudding Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

  1. Klop het ei los met de suiker.
  2. Los het puddingpoeder op in een kopje koude melk. Roer goed glad.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook met de vanillesuiker en een snuifje zout. Doe er, zodra de melk kookt, het puddingpoeder bij. Roer voortdurend. Blijf roeren tot de melk weer tegen de kook aan is en de pudding begint te binden. Haal van het vuur. Doe er het ei bij en roer flink om, tot het ei volledig opgenomen is.
  4. Verdeel de pudding over kleine kommetjes. Laat afkoelen. Rasp de chocolade en verdeel over de kommetjes. Serveer op kamertemperatuur.