Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingrediënten
Ingrediënten
- 60 gr suiker
- 1 citroen
- 125 ml slagroom
- 2 eieren
- 3 blaadjes gelatine
- munt om te garneren
Materialen
- Mixer
- 4 glaasjes
Bereiding
- Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
- Rasp de citroen en pers hem uit.
- Gebruik eventueel een zeef om de pitjes op te vangen.
- Verwarm het citroensap in een pannetje.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen.
- Laat iets afkoelen. Splits de eieren.
- Klop het eigeel met de suiker schuimig met de mixer.
- Voeg het citroensap toe en mix er kort door.
- Klop de slagroom stijf in een andere kom en meng vervolgens met het citroenmengsel.
- Klop als laatste de eiwitten stijf in een schone kom met schone mixer en spatel deze door het romige citroenmengsel.
- Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de citroenmousse met de citroenrasp en wat munt.
Donderdag 29 augustus 2019, Appelcrumble